top of page

Hillenius couture fait aux Bays-Bas

           Hillenius couture

De grondlegger van ons bedrijf is Els Hillenius. Eind jaren '60 is zij begonnen met de verkoop van buitenlandse top merken. Dit was nog niet vertoond in Nederland op het gebied van bruids- en avondkleding. Naast deze collecties is Els ook begonnen met een eigencollectie, die goed werd ontvangen. Els Hillenius is mijn moeder, dus ik (Nicoline van Marle) kan wel stellen dat het vak mij met de paplepel is ingegoten.

Na de Middelbare school heb ik een opleiding Couture gevolgd aan Charles Montaigne te Amsterdam. Vervolgens hebben wij samen de eigen #Hillenius collectie uitgebreid. Dit was zo succesvol, dat de buitenlandse collecties het onderspit delfde. In de jaren '80 is ons team versterkt met Marieke Kuhlmann. Tot op de dag van vandaag #ontwerpen en vervaardigen wij nog steeds #bruidsjaponnen en #avondjurken. In 2010 zijn wij verhuist met het bedrijf naar de Koudenhorn 80, hier hebben we onze studio en #atelier gelijkvloers, zodat iedereen een kijkje in de 'keuken' kan nemen. En niet onbelangrijk, parkeer plekken voor de deur.

Door de jaren heen hebben wij een ware schatkist verzameld vol aan parels, stenen, pailletten, knopen, linten en antieke kanten.

Wij werken uitsluitend met natuurlijke, delicate stoffen afkomstig uit de meest bijzondere Europese Stoffen huizen.

De nadruk ligt op eenvoud, mooie materialen en een perfecte pasvorm.

Mail of bel voor een afspraak, leer meer over de wereld van #Couture

Wij van #Hillenius heten jullie allen van harte welkom aan de Koudenhorn 80

Nicoline van Marle & Marieke Kuhlmann

bottom of page